Розширення дії норми про скорочення граничних термінів повернення валютної виручки на інші види експортної продукції, окрім аграрної, перебуває у фокусі уваги Національного банку України (НБУ) в рамках співпраці з урядом і Верховною Радою, повідомив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

"Ми зараз аналізуємо товари, за якими є найбільше прострочення, за якими спостерігаються незавершені операції, і, власне, ми рухатимемося далі щодо цих товарів, і до них, я сподіваюся, незабаром також застосовуватиметься підхід, який застосовують до товарів агропромислового комплексу", — поінформував він на брифінгу в четвер.

Як повідомлялося, Нацбанк з 11 листопада 2023 року скоротив удвічі — зі 180 до 90 днів — граничні строки розрахунків за експортними операціями 12 товарних груп із так званого аграрного розділу 1-24 УКТ ЗЕД.

"Ми бачимо нарощування повернення експортної виручки аграрним сектором, це зростання вимірюється сотнями мільйонів на місяць. І, власне, це значний позитивний результат", — прокоментував результати Гелетій.

За його словами, Нацбанк продовжує активну співпрацю з Кабінетом Міністрів щодо вдосконалення критеріїв до верифікованих експортерів аграрної продукції.

"Зокрема, до списку верифікованих застосовуватиметься новий критерій — це стан повернення валютної виручки", — поінформував заступник голови центробанку.

У НБУ вважають, що це сприятиме подальшому збільшенню обсягів повернення виручки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Модель оренди з правом викупу — оптимальна для вирішення питання доступності житла — мер Тростянця

Для вирішення гострого житлового питання модель оренди з правом викупу є оптимальною. Таку…