Луганська декларація передбачає регулярний контроль за прогресом України у відновленні та фінансовими потоками, повідомив президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс, який представив документ.

"Дозвольте мені коротко представити Луганські принципи. Перший – партнерство. Україна запустить процес відновлення та реалізуватиме його разом із міжнародними партнерами. Прогрес та фінансові потоки регулярно контролюватимуть. Другий – фокус на реформах. Відновлення, стійкість і продовження, поглиблення, розширення реформ взаємопов'язані", — зазначив Кассіс на пресконференції за підсумками Конференції з питань відновлення України у Лугано у вівторок.

За його словами, третій принцип – прозорість. Процес, що забезпечує незалежну судову систему та боротьбу з корупцією, має передбачати підзвітність, додав Кассіс.

"Четвертий — участь. Процес відновлення не буде централізований. Він буде заснований на демократичній участі, а також на місцевих спільнотах і місцевих рішеннях. П'ятий — участь багатьох зацікавлених сторін. Процес має сприяти участі національних та міжнародних учасників із бізнесу, громадянського суспільства, наукових кіл та місцевих спільнот", — зазначив президент.

Кассіс зазначив, що шостий принцип — це рівність. Меншини не мають бути виключені, процес повинен охоплювати всіх, наголосив він.

"Сьомий — стійкість. Відновлення та реформи не будуть обмежені інфраструктурою та інституціями, вони також передбачатимуть соціальні, економічні, природоохоронні аспекти відповідно до концепції відновлення за принципом "краще, ніж було". Це Луганська декларація", — сказав він.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Укрнафта» збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ПАТ "Укрнафта" збільшило запаси та ресурси більше ніж на 3 млн тонн нафти та 0,6…