До Міжнародного реєстру збитків прогнозовано надійде до 8 млн заяв від постраждалих унаслідок російської агресії, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні в Гаазі має розпочати роботу Міжнародний реєстр збитків, куди зможуть звернутися із заявою всі українці, які постраждали від російської агресії. Насамперед запускаємо фіксацію пошкодженого чи зруйнованого житла. Заяви подаватимуться через "Дію", все максимально цифровізовано й зручно", — сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

Прем'єр-міністр зазначив, що, за прогнозами, лише в сегменті житла до реєстру надійде від 300 до 600 тис. заяв від постраждалих.

"Загалом очікуємо до 8 млн заяв від усіх, кого так чи інакше торкнулася війна. Послідовно та цілеспрямовано реалізуємо принцип "росія заплатить" і створюємо прецедент матеріальної відповідальності агресора за спричинені ним втрати", — заявив Шмигаль.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних — 21,7 млн тонн

Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує у 2024 році валове виробництво зе…