Автоматизовану систему "Банкрутство і неплатоспроможність" з базами даних, відомостями про перебіг провадження у справі про банкрутство та фінансово-економічні показники боржника буде планово запущено з 1 червня цього року, повідомив директор департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції Владислав Філатов.

"Можемо вже анонсувати: я сподіваюся, практично впевнений, що вже з першого червня ми вже матимемо автоматизовану систему "Банкрутство і неплатоспроможність", зокрема Електронний кабінет арбітражного керуючого", — сказав він на "IX Форумі з реструктуризації та банкрутства" у Києві, ініційованому виданням "Юридична практика".

Філатов додав, що таким чином буде відновлено звітність арбітражних керуючих. У систему також буде включено Єдиний реєстр боржників.

"Ми будемо виходити на промислову експлуатацію цієї всієї системи, і один з елементів цієї системи — це якраз-таки обмін інформацією з державною судовою адміністрацією, що буде якраз однією зі складових призначення арбітражних керуючих у справах про банкрутство", — уточнив Філатов.

Директор департаменту Мін'юсту припустив, що нормалізація призначень арбітражних керуючих згідно з процедурою, передбаченою Кодексом за процедурами банкрутства, а не шляхом призначення "за ініціативою кредитора, який ініціює", може статися вже поточного року.

Як повідомлялося, Мін'юст у листопаді 2023 року переніс дату імплементації системи з 1 грудня минулого року на 1 червня 2024 року.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних — 21,7 млн тонн

Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує у 2024 році валове виробництво зе…