Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримає 20 тис. тонн металу на будівництво споруд другого рівня захисту об'єктів енергетики завдяки фінансуванню Уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), повідомила прес-служба відомства.

"У межах проєкту енергетичної безпеки, що фінансується Урядом Сполучених Штатів Америки через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Агентство відновлення отримає 20 тисяч тонн металу для будівництва споруд другого рівня захисту. Це захист від дронів і шахедів. Уже з березня поточного року навколо основної мережі Укренерго зводяться бетонні конструкції", — йдеться в повідомленні, опублікованому у Фейсбук 4 грудня.

До другого рівня захисту належать 22 підстанції, 63 автотрансформатори в 14 областях. Загалом Агентство працює над трьома рівнями захисту.

Зазначається, що рішення про захист енергетичних об'єктів було ухвалено урядом і Генеральним штабом ЗСУ. Агентство працює спільно з НЕК "Укренерго" — NPC Ukrenergo, яке формує завдання на проєктування і будівництво.

"Під час проєктування використовуються вихідні дані від Генштабу, посібник для інженерних військ і міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання у Великій Британії за нормативами та стандартами Великої Британії та США", — наголошується в повідомленні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Укрнафта» збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ПАТ "Укрнафта" збільшило запаси та ресурси більше ніж на 3 млн тонн нафти та 0,6…