НАК "Нафтогаз" після рішення уряду про зменшення з 95% до 30% базового нормативу сплати дивідендів отримав приблизно 8,5 млрд грн, які направить на закупівлю газу для опалювального сезону 2022/2023, повідомив глава компанії Юрій Вітренко.

"Вчора уряд ухвалив рішення про зменшення базового нормативу сплати дивідендів з 95% до 30% (…). Різниця між 95% і 30%, а це близько 8,5 млрд грн, за рішенням уряду буде спрямована на імпорт природного газу для сталого проходження опалювального сезону", – написав Вітренко у своєму Facebook в суботу.

Він зазначив, що у зв'язку з рішенням уряду "Нафтогаз" доплатив 1,6 млрд грн до сплачених у березні авансом 2,3 млрд грн дивідендів від прибутку за 2021 рік, яка становила 12 млрд грн.

За його словами, за 5 місяців 2022 року НАК сплатила до держбюджету 47 млрд грн, що становить третину всіх податкових надходжень до державної скарбниці.

Як повідомлялося, Вітренко заявляв, що виходячи з урядового завдання накопичити до ОЗП 19 млрд куб. м газу, імпортувати доведеться приблизно 6 млрд куб. м, для чого "Нафтогазу" знадобиться до $8 млрд. При цьому Вітренко зазначав, що компанії знадобиться зовнішня фінансова допомога для закупівлі газу або підтримка держбюджету

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Укрнафта» збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ПАТ "Укрнафта" збільшило запаси та ресурси більше ніж на 3 млн тонн нафти та 0,6…