Президент України Володимир Зеленський обговорив із головою Європейської ради Шарлем Мішелем, який перебуває з робочим візитом в Одесі, заходи щодо розблокування українських портів для експорту пшениці.

"Поспілкувався з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який відвідав Одесу. Важливо не допустити продовольчої кризи у світі, спричиненої агресивними діями Росії. Необхідно вжити негайних заходів задля розблокування українських портів для експорту пшениці", — написав Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Глава держави також подякував Мішелю за постійну підтримку України з боку ЄС.

Водночас, як повідомляє пресслужба Зеленського, він наголосив, що Україна очікує на ухвалення наступних санкційних пакетів щодо країни-агресора.

"Впевнений, що шістьма санкційними пакетами Євросоюз і світ не обмежаться. Але важлива не кількість цих пакетів, а їх результативність. Переконаний, що головний результат – щоб був мир на нашій землі, а отже – у Європі", – зауважив Зеленський.

У свою чергу голова Європейської ради наголосив на тому, що пшениця має бути доступна всім людям у світі, щоб голод не поширювався планетою.

Він також запевнив, що Євросоюз продовжить надавати Україні максимальну фінансову та оборонну допомогу.

З його слів, ЄС уже затвердив план підтримки України. "Має бути "План Маршалла" для ваших ініціатив. Ми повинні мобілізувати світову підтримку для того, щоб ви змогли справлятися з гуманітарними викликами та працювати, починати відновлювати економіку України", – сказав Мішель.

Він також повідомив, що у червні Європейська рада розгляне заявку України на набуття статусу кандидата на членство в ЄС, зазначивши, що український народ сьогодні бореться не лише за свою батьківщину, а й за спільні європейські цінності демократії та свободи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Страховики України виступають за вирівнювання податкових умов ведення бізнесу

Учасники страхового ринку вже давно звертають увагу на необхідність зміни податкового зако…