Місцеві бюджети не використали 10,2 млрд грн освітньої субвенції та утримують ці кошти на своїх рахунках, від початку року ця сума збільшилася на 82%, повідомило Міністерство фінансів.

"Значна частина громад має достатньо коштів, щоб забезпечити доступні та якісні освітні послуги в умовах, коли немає можливості проводити уроки у приміщеннях шкіл. Сподіваюся, що накопичені ресурси буде раціонально використано на підготовку до нового навчального року, хоч би які виклики він приніс у зв'язку з воєнним станом", – цитує пресслужба Мінфіну заступника міністра Романа Єрмоличева.

Єрмоличев зазначив, що залишки освітньої субвенції не повинні накопичуватися, їх слід ефективно використати на підтримку освіти й економіки країни, коли кошти держбюджету йдуть здебільшого на захист територіальної цілісності та збереження життя і здоров'я її громадян.

За даними Мінфіну, залишки субвенції розподілено так: у 24 обласних бюджетах — 1,98 млрд грн, у зведеному бюджеті Києва — 411,1 млн грн, у 379 бюджетах міських громад — 3,75 млрд грн, у 431 бюджеті селищних громад – 1,97 млрд грн, у 622 бюджетах сільських громад – 2,1 млрд грн.

Відсутні залишки лише в шести місцевих бюджетах: одному міському, трьох селищних та двох сільських громадах.

Як зазначило міністерство, накопичені на 1 січня 2022 року залишки освітньої субвенції, які на той момент становили 4,6 млрд грн, мали піти на закупівлю шкільних автобусів, комп'ютерів і мультимедійного обладнання, підручників (зокрема електронних), оновлення навчальної та матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти, гарантування пожежної безпеки, ремонт і закупівлю обладнання для їдалень, підключення шкіл до інтернету, зокрема в селах, будівництво нових туалетних приміщень та інші потреби.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Україна виконала всі необхідні умови для отримання другого траншу перехідного фінансування…