АТ "Укрзалізниця" (УЗ) розглядає можливість запуску вагонів із жіночими купе, повідомив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

"Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", — наводяться його слова на сайті компанії у вівторок.

"Укрзалізниця" уточнила    , що жіночими купе зможуть скористатися жінки, мами з дітьми до 6 років будь-якої статі та жінки-трансгендери. Водночас зазначається, що це не остаточний перелік осіб, адже діалог щодо цього питання ще відкритий.

За даними компанії, вартість проїзду в жіночих купе буде така сама, як і в звичайному купе.

"Поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", — зазначив Лященко.

Своєю чергою, для реалізації проєкту "УЗ" потрібно розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів і проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями, зазначили у пресслужбі "УЗ".

"Поряд із цим ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони, а це вже приблизно 15% вагонів в активному використанні, оснащено камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника", — повідомляють у телеграм-каналі "УЗ".

Як повідомлялося, на сайті Кабінету Міністрів 15 травня з'явилася петиція із проханням створити окремі вагони для жінок. На сьогодні зібрано 22 734 підписи із 25 тис. необхідних для її розгляду.

Раніше, у 2010 році "Укрзалізниця" вводила послугу жіночих купе, але вона не мала достатнього попиту.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

В енергосистемі України дефіциту е/е немає, вчора знову обмежувалося її виробництво ВДЕ — Міненерго

Через сприятливі погодні умови і відповідно активне виробництво електроенергії сонячними с…