Експорт української електроенергії може замістити 17% російського природного газу, що споживається в країнах ЄС, повідомило Міністерство енергетики на своєму сайті з посиланням на виступ заступника міністра енергетики Миколи Колесника на 25-й конференції Gazterm-202 у Поль.

"За нашими оцінками, електроенергія з України може замістити близько 17% російського газу, що експортується до ЄС", — заявив Колесник.

За його словами, Україна водночас готова зробити істотний внесок у надійність постачання природного газу до європейських країн, і, зокрема, запропонувати європейським компаніям для створення сезонних або стратегічних запасів газу половину потужностей українських газосховищ, загальний обсяг яких становить 31 млрд куб. м газу.

"Нова стратегія REpowerEU (спрямована на поетапну відмову ЄС від російських енергоносіїв задовго до 2030 року – ІФ) має надавати чіткі рішення у трьох аспектах: як замінити російську енергію, як припинити російський контроль над енергетичними активами в Європі та як гарантувати, що така ситуація більша не повториться", — наголосив заступник міністра.

Україна станом на 20:00 16 травня експортувала 210 МВт-год електроенергії до Польщі та 135 МВт-год – до Молдови.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем: до одного з портів Великої Одеси &…