Влада Азербайджану не виключає можливості оренди земельних ділянок за кордоном з метою вирощування пшениці для покриття внутрішніх потреб країни, заявив президент країни Ільхам Алієв.

"Не виключається можливість оренди в інших країнах земельних ділянок, придатних для зерноводства для того, щоб вирощувати на них продукцію та привозити до Азербайджану. Ми вже почали опікуватися цим питанням", — сказав Алієв в інтерв'ю місцевим телеканалам у середу.

Президент також зазначив, що різниця між споживанням та виробництвом пшениці в країні становить 1,3 млн тонн.

"Ми споживаємо від 3,3 млн до 3,4 млн тонн пшениці на рік. В Азербайджані ж виробляється загалом 2 млн тонн пшениці. Решту ми імпортуємо, і якщо я сьогодні скажу, що ми можемо на 100% забезпечити себе продовольчою пшеницею, то , мабуть, у нинішній ситуації це буде неправильно", — наголосив Алієв.

Крім того, він зазначив, що місцеве виробництво має бути збільшене за рахунок зростання врожайності. "На сьогодні врожайність зерноводства становить 32 ц/га, тобто 3,2 тонн. Якщо цей показник досягне 4-4,5 тонн, що можливо, оскільки в одних великих господарствах урожайність становить 7 тонн, в інших — 6 тонн. "Я побував у цих господарствах і брав активну участь у їх створенні. Тоді ми зможемо максимально забезпечити себе продовольчою пшеницею за рахунок наявних посівних площ", — наголосив Алієв.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Укрнафта» збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ПАТ "Укрнафта" збільшило запаси та ресурси більше ніж на 3 млн тонн нафти та 0,6…