Уряд США передав КП "Київтеплоенерго" труби та супутнє обладнання вартістю $1,3 млн, що дасть змогу відновити централізоване теплопостачання понад 20 тис. жителів Києва, повідомляється в пресрелізі компанії від 20 вересня.

"За фінансової підтримки уряду США та сприяння USAID Проєкт енергетичної безпеки КП "Київтеплоенерго" замінює 11 км тепломереж, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів", – йдеться в документі.

Як зазначили в "Київтеплоенерго", програма відновлення пошкоджених унаслідок обстрілів тепломереж реалізується на шести ділянках у Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському районах, де інфраструктура міста зазнала найбільших руйнувань. Загалом буде замінено понад 11 км тепломереж. Із них 7,7 км – мережі центрального опалення, майже 3,5 км – гарячого водопостачання.

За інформацією КП, замість старих трубопроводів прокладають попередньо ізольовані трубопроводи європейського зразка. Для гарячого водопостачання використають сучасні безшовні полімерні гнучкі труби. У теплокамерах, підвальних приміщеннях та вводах у будинки встановлюють нову запірну арматуру провідних світових виробників.

"Тепломережі, які змінює підприємство за підтримки уряду США та USAID ПЕБ, пропрацюють 40-50 років. Усі роботи з демонтажу, прокладання нових тепломереж та благоустрою "Київтеплоенерго" виконує своїми силами. Уже скоро розпочнеться новий опалювальний сезон, тому завершити плануємо до середини жовтня ", – зазначив директор КП "Київтеплоенерго" В’ячеслав Бінд, слова якого наведено в пресрелізі.

"Київтеплоенерго" забезпечує 90% потреб Києва в теплі та майже 60% – в електроенергії. Підприємство повністю належить Києву, є оператором системи централізованого теплопостачання міста, до складу якої входять дві великі газові ТЕЦ, 15 великих, 168 малих та середніх котелень, 2800 км теплових мереж, понад 9400 теплових пунктів і сміттєспалювальний завод "Енергія".

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% — Держстат

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України у 2023 році зріс на 5,3% порівняно з поп…