Державний Ощадбанк (Київ) надав ТОВ "Епіцентр К" нові кредити на загальну суму $50 млн для будівництва елеваторних комплексів для зберігання зернових, а також на будівництво та відкриття нових ТЦ, повідомила пресслужба банку у середу.

Згідно з повідомленням, за рахунок коштів, зокрема, заплановано профінансувати завершення будівництва елеваторів у містах Шепетівка та Чотирбоки (Хмельницька область) потужністю 180 тис. тонн зберігання.

Кошти також будуть спрямовані на будівництво та відкриття торгових центрів "Епіцентр".

"Фінансування будівництва елеваторів є вкрай важливим для забезпечення належного зберігання врожаю зернових, які є основою агробізнесу країни. Будівництво та відкриття нових торговельних центрів у свою чергу забезпечить створення нових робочих місць та задовольнить потребу в придбанні товарів широкого вжитку", – йдеться у пресрелізі "Епіцентр К".

ТОВ "Епіцентр К" створено у 2003 році, відкрило свій перший гіпермаркет у Києві у грудні того ж року. Станом на вересень 2022 року мережа налічує 72 ТЦ "Епіцентр" та гіпермаркетів "Нова лінія" в Україні.

За час російсько-української війни дощенту знищено три торгові центри у Чернігові, Бучі, Маріуполі. Частина об'єктів мережі призупинила роботу через близькість бойових дій, деякі перебувають на тимчасово окупованій території.

Аграрний підрозділ групи займається вирощуванням зернових, зернобобових та олійних культур, має насіннєвий завод, власні переробні, логістичні та елеваторні потужності. Земельний банк компанії об’єднує 167,2 тис. га в 5 регіонах України, а елеваторна мережа налічує 15 працюючих елеваторів із загальним обсягом зберігання близько 1,54 млн тонн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) та Тетяна Суржик (0,73%).

Ощадбанк засновано 1991 року. Його єдиним власником є держава.

Згідно зі статистикою Нацбанку, на 1 червня 2022 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідає в рейтингу 2-е місце (257,06 млрд грн) серед 69 банків країни.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна та Угорщина погодили відкриття нового ПП «Велика Паладь — Надьгодош»

Україна та Угорщина погодили відкриття пункту пропуску (ПП) "Велика Паладь — На…