Міністр соціальної політики Марина Лазебна запропонувала депутатам Європарламенту дозволити українцям та українським бізнесам, переміщеним до Європейського Союзу, сплачувати податки в Україні.

"Міністр соціальної політики України під час візиту до Брюсселю обговорила з Драгошем Пислару, головою Комітету Європейського парламенту з питань зайнятості та соціальних питань, можливості на рівні законодавства ЄС передбачити збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами", — зазначено у повідомленні пресслужби міністерства.

Зокрема, йдеться про те, щоб податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності фізичних осіб-підприємців вони могли продовжити сплачувати до бюджету України відповідно до українського законодавства, якщо основним центром їх ділової активності залишається Україна, навіть після закінчення 180 днів перебування у країнах ЄС.

Лазебна також звернула увагу на необхідність зберігати соціальні гарантії, що надаються країнами-членами ЄС переміщеним українцям у межах тимчасового захисту, зокрема якщо люди на якийсь час повертаються до України для вирішення особистих справ.

"Окремо сторони розглянули питання майбутніх пенсійних виплат тим українцям, які отримали статус тимчасового захисту та працювали в країнах ЄС під час його дії. А саме — спільної виплати таких пенсій Україною та країнами ЄС навіть за відсутності двосторонніх угод про соціальне та пенсійне забезпечення", — йдеться у повідомленні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Нацбанк достроково перерахує до 30 млрд грн прибутку до держбюджету — меморандум МВФ

Національний банк України 2024 року, як і роком раніше, достроково перерахує до державного…