Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку проведення аукціонів із продажу спеціальних дозволів на користування надрами, зокрема, підвищивши мінімальний розмір гарантійного внеску для участі в електронних торгах.

"Нові правила проведення аукціону встановлюють динамічне збільшення заставного внеску, що гарантовано дасть змогу прибрати монополії, а сумлінному покупцю стати власником ліцензії на конкурентних умовах, створювати нові робочі місця та сплачувати податки до бюджетів усіх рівнів", — цитується у пресрелізі заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Євген Федоренко.

За його словами, раніше уряд уже вносив зміни до порядку проведення аукціонів у частині підвищення мінімального розміру гарантійного внеску, однак випадки недобросовісної конкуренції не припинилися. При цьому відсутність конкуренції перешкоджає оновленню матеріально-технічної бази та застосуванню сучасних технологій надрокористування.

"Ми прагнемо до впровадження принципів збалансованого природокористування, де вкрай важливо стимулювати модернізацію наявних технологій, приводити їх до зразка європейської моделі виробництва і споживання", — пояснив заступник міністра.

Федоренко наголосив, що системна реформа надрокористування дасть змогу Україні стати рівноправним учасником Європейської стратегії у сфері мінеральної сировини до 2030 року.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% — Держстат

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України у 2023 році зріс на 5,3% порівняно з поп…