Кількість скарг до бізнес-омбудсмена у 2021 році збільшилася на 26% — до 2,182 тис., повідомив бізнес-омбудсмен Роман Ващук.

"Минулого року до бізнес-омбудсмена надійшло 2182 скарги, тоді як 2020-го їх було 1737. Це збільшення на 26%", — сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив бізнес-омбудсмен, традиційно найбільша кількість скарг минулого року надійшла щодо податкових питань — 62% від загальної кількості. Ще 14% скарг припадають на дії правоохоронних органів, державних регуляторів — 6%, місцевого самоврядування — 4%, митниці — 3%.

"Збільшення скарг, можливо, частково відображає те, наскільки гравці ринку знають нас і готові звертатися до нас", — зазначив Роман Ващук.

Щодо самих скаржників, то 23% із них — це підприємства оптової торгівлі. Ще 17% скарг надійшло від підприємств — представників сільського господарства та гірничодобувної промисловості, 11% — виробничі компанії, а також по 9% — ФОП і підприємства у сфері будівництва та нерухомості, додав Ващук.

За його словами, 74% скаржників — це малі підприємства, тоді як на великий бізнес минулого року припадало відповідно 26% скарг.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем: до одного з портів Великої Одеси &…