Холдинг "Епіцентр Агро", що входить до групи компаній "Епіцентр К", завершив посівну кампанію у п’яти регіонах України на загальній площі 140 тис. га, посівна пройшла згідно з планом.

Як повідомила прес-служба компанії, кукурудзою засіяно 70 тис. га, соняшником – 66 тис. га, гречкою – 2 тис. га, соєю – 1,6 тис. га. Крім того, озимою пшеницею засіяні майже 20 тис. га.

Аграрна група позитивно оцінює стан посівів. Вже проведені дві підживлення посівів азотними добривами, на стадії завершення – планове третє підживлення пшениці. По всій посівній площі пшениці внесені гербіциди та фунгіциди проти хвороб.

"Як і всі учасники агроринку, ми стикнулися з великою кількістю проблем: нестачею насіння, пального та джерел фінансування, а також бронюванням людей, які залучені на посівну. У всіх було чітке усвідомлення того, що ціною наших зусиль є продовольча безпека країни і недопущення світового голоду", – цитує агрохолдинг керівницю центрального офісу департаменту з аграрних питань холдингу "Епіцентр Агро" Світлану Нікітюк.

Складним для "Епіцентра" залишається питання логістики та вивозу зерна з елеваторів. Також компанія продовжує здійснювати операційну діяльність, почала займатися питаннями жнив як озимини, так і ярих культур. Ведеться будівництво елеваторів.

ТОВ "Епіцентр К" створено в 2003 році, відкрило перший гіпермаркет в Києві в грудні того ж року. Має в Україні мережу однойменних торгових центрів. Також розвиває аграрний напрямок бізнесу з 2016 року. Обробляє понад 160 тис. га у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Черкаській та Київській областях. До складу групи входять 20 тваринницьких ферм і 15 елеваторних комплексів загальним обсягом одночасного зберігання 1,5 млн тонн.

За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Нацбанк достроково перерахує до 30 млрд грн прибутку до держбюджету — меморандум МВФ

Національний банк України 2024 року, як і роком раніше, достроково перерахує до державного…