Енергосистема України поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів, повідомили у НЕК "Укренерго".

"Ціллю вчорашньої атаки були переважно об'єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові. Енергосистема України та Молдови об'єднана та працює синхронно з європейською континентальною мережею", — уточнили в компанії.

За даними НЕК, в Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. "Це означає, що "Укренерго" реалізує відповідний протокол дій щодо повернення блоків електростанцій у роботу та разом із обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. Насамперед живляться об'єкти критичної інфраструктури у всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки", — зазначається у повідомленні.

При цьому через специфіку атаки, що викликала зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні продовжується довше, ніж після попередніх атак.

"Усі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро- та теплоелектростанції, пізніше — атомна генерація. Увечері 24 листопада диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує зменшення дефіциту в системі", — пояснили у НЕК.

Оператор уточнив, що дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу за таких умов, "Укренерго" продовжує застосовувати графіки обмежень споживання.

"Ми закликаємо споживачів, яким вже повернули енергоживлення, не нехтувати заходами економії електроенергії. Ми працюємо. Світло повертаємо. Ми впораємося", — резюмували у НЕК.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Аварійні відключення е/е запроваджують у Дніпропетровській області — гендиректор YASNO

У Дніпропетровській області запроваджують аварійні вимкнення електроенергії, повідомив ген…