У НАЕК "Енергоатом" очікують від МАГАТЕ більш рішучих дій щодо припинення агресії РФ у зв'язку з черговим обстрілом ЗАЕС окупантами, повідомляє пресслужба "Енергоатома" у телеграм-каналі вранці в середу.

"Від цієї організації ми в черговий раз очікуємо більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій Росії проти цивільних ядерних об‘єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України!", — наголосили в НАЕК.

В "Енергоатомі" зазначили, що в ніч проти середи о 01:13 окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС, унаслідок чого пошкоджено обладнання зв'язку енергоблока №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС.

Зазначається, що внаслідок атаки відключилися блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

О 2:00 ночі персонал ЗАЕС налагодив живлення власних потреб енергоблока №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблока було вимкнено та переведено в чергування.

"Рашисти продовжують вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України. Їх не зупиняє навіть присутність на майданчику Запорізької АЕС інспекторів МАГАТЕ", — наголосили в "Енергоатомі".

Джерело: https://t.me/energoatom_ua/9720

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% — Держстат

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України у 2023 році зріс на 5,3% порівняно з поп…