Ціни на електроенергію в країнах Балтії в грудні 2021 року продовжували зростати й сягнули найвищого рівня з моменту приєднання країн до торгів на енергобіржі Nord Pool близько 10 років тому.

Найвищу ціну на електроенергію зафіксовано в Литві — 212,2 євро за МВт-год (на 66% вище за листопадову), в Латвії ціна підвищилася на 65% — до 207,4 євро за МВт-год, в Естонії — на 74%, до 202,65 євро за МВт-год. Годинні розцінки в країнах Балтії коливалися від 15,64 до 1000,07 євро за МВт-год, повідомив постачальник електроенергії Elektrum Lietuva.

"Різке зростання цін на електроенергію в регіоні Nord Pool зумовили кілька факторів. Один із найважливіших — погодні умови. У зв'язку з сильним зниженням температури потреба в електроенергії в усьому регіоні зросла на 11% порівняно з аналогічним періодом минулого року", — наводяться в повідомленні слова директора Elektrum Lietuva Мартінаса Гіги.

У грудні середня ціна на електроенергію в литовській зоні торгів біржі Nord Pool становила максимальні з 1996 року 147,18 євро за МВт-год. — на 75% вище, ніж у листопаді.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем: до одного з портів Великої Одеси &…