Європейський Союз 17 січня зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України, що діяли з грудня 2020 року через спалахи високопатогенного грипу птиці на території країни, повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на сайті в понеділок увечері.

"Продукція птахівництва становить вагому частку українських товарів, які експортують до ЄС. Тому зняття обмежень Європейським Союзом має дуже важливе значення для наших експортерів. Прийняте рішення дозволяє відновити експорт продукції птахівництва з усієї території країни", — наведено слова керівниці відомства Владислави Магалецької.

Нагадується, що ЄС 17 березня 2021 року визнав зонування України за високопатогенним грипом птиці, дозволивши імпортувати продукцію птахівництва з територій, де не було зафіксовано спалаху пташиного грипу.

Держпродспоживслужба наголосила, що останніми роками представники інших країн (зокрема ЄС, США, Японії, Канади, Китаю) неодноразово інспектували систему держконтролю за поширенням грипу птиці в Україні, за результатами оцінювань механізм контролю за захворюванням визнавали ефективним.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Модель оренди з правом викупу — оптимальна для вирішення питання доступності житла — мер Тростянця

Для вирішення гострого житлового питання модель оренди з правом викупу є оптимальною. Таку…