Президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі в Києві з президентом Латвії Егілсом Левітсом і прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким заявив, що макрофінансова підтримка України з боку Європейського Союзу триватиме.

"Сьогодні ми обговорили також питання фінансової підтримки. Я вдячний нашим партнерам за те, що вони просувають позицію України в Європейському Союзі, допомагають із розблокуванням макрофінансової допомоги на першому етапі розміром 5 млрд євро. Ця фінансова підтримка триватиме", – заявив Зеленський на пресконференції з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і президентом Латвії Егілсом Левітсом у Києві у п'ятницю.

Він також заявив, що Україна продовжить виконувати всі взяті на себе зобов'язання, щоб уже цього року відкрити робочий діалог щодо майбутнього та конкретного вступу України до ЄС.

Зеленський подякував європейським представникам за підтримку, надану їхніми державами Україні з перших днів повномасштабного російського вторгнення, зокрема за гуманітарну та фінансову допомогу, а також за зміцнення української армії.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфакс-Україна", на знак сміливості, дружби та підтримки України президент Латвії та прем'єр-міністр Польщі у присутності глави Української держави отримали на Алеї сміливості перед Верховною Радою свої іменні таблички.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Модель оренди з правом викупу — оптимальна для вирішення питання доступності житла — мер Тростянця

Для вирішення гострого житлового питання модель оренди з правом викупу є оптимальною. Таку…