Європейський інвестиційний банк знайде шляхи забезпечення вирішення інфраструктурних питань України щодо енергоносіїв, води, системи переробки відходів, повідомив виконувач обов'язків керуючого директора ЄІБ Маркус Берндт на конференції з відновлення України-2022 у Лугано.

"У мене немає сумнівів, що відновлення України забезпечить їй розумну інфраструктуру та розвиток економіки. Інтеграція та приєднання до ЄС відбудеться, і ми підтримуватимемо наших українських партнерів у цьому процесі, і я переконаний, що ми досягнемо тут успіху. Важливо довгострокове бачення, але настільки ж важливими є відповіді на першочергові виклики", — повідомив Берндт.

Він зазначив, що зараз відбувається переформатування програм, що дозволить у найкоротші терміни вирішити гострі потреби, зокрема питання експорту.

"Дуже важливо, щоб люди могли до зими повернутися у своє житло. У нас (минула – ІФ-У) дуже продуктивна зустріч, ми знайдемо шляхи як вас забезпечити, вирішення інфраструктурних питань у частині енергоносіїв, води, переробки відходів… Рішучість політичних еліт допоможе знайти ці ресурси ми зможемо їх використовувати через розумні інструменти так, що вони дадуть потрібний результат", — повідомив Берндт.

Він додав, що для цього також використовуватимуться ресурси ЄБРР та Світового банку.

"Це стане каталізатором для приватних інвесторів, сигналом для бізнесу, щоб вони вкладали у критичні елементи, які забезпечать стійкість української економіки. Нам вдасться переконати всіх, що інвестиція у майбутнє України – це інвестиція у майбутнє Європи та майбутнє вільного світу", — резюмував Берндт.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Метінвест» з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" з 1 травня поточн…